OD/Student Registration: 64th Annual Fall Conference and Vision Expo

October 3 – 6, 2019
Hilton of Jackson
1001 E. County Line Road
Jackson, MS 39211

Click Here to register online

Click here to download and mail / fax your registration

Conference App: Download YAPP and use code FALL2019

2019 Fall Conference OD Agenda  (Subject to Change)

Thursday, October 3

11:30 – 2:00                        Leadership Optometry
1:00 – 5:00 pm                  MOA Board of Directors Meeting
5:00 – 5:30 pm                  MVF Membership Meeting
5:30 – 6:30 pm                  MVF Board of Directors Meeting

Friday, October 4

7:15 am                                Registration and Continental Breakfast
8:00 am – 12:00 pm        Nathan Lighthizer, OD, FAAO                                                                                                    
8:00 am                               A Guide to Interpreting Retinal and ONH OCTs, COPE 52685-PD, 2 hrs
10:00 am                             Laser Therapy for Glaucoma and More, COPE 58893-LP, 2 hrs
9:00 – 12:30 pm                Exhibitors: Exhibit Hall Registration and Setup
12:00 – 1:15 pm                Optometry for Progress Members Luncheon, NON-COPE, 1 hr
1:30 – 4:30                          MOA Annual Vision Exposition, NON-COPE, 1 hr
4:30 – 6:30 pm                  Nathan Lighthizer, OD, FAAO
4:30 pm                               Going Viral: EKC, HSV, HZO, COPE 59253-AS, 2 hrs
7:00 – 9:30 pm                  “The Road to 2020” Welcome Reception for ODs, Paras, Retirees, Sponsors, and Special Guests

Saturday, October 5
7:00 am – 8:00 am           Nathan Lighthizer, OD, FAAO
7:00 am                                In-Office Electrodiagnostics for the Non-Glaucoma…, COPE 57381-PD, 1 hr
8:00 am – 9:00 am           Breakfast with Sponsor Messages
9:00 am – 11:00 am        Nathan Lighthizer, OD, FAAO
9:00 am                               Lumps and Bumps: A Practical Guide…, COPE 58900-SP, 2 hrs
9:00 am – 11:00 am        “Real World Issues”: Panel for Optometry Students, 2 hrs
11:00 am – 12:00 pm     Richard Trevino, OD
                                                The Eye and Systemic Disease, COPE 48895-SD, 1 hr
12:00 – 1:30 pm                MOA Membership Luncheon, NON-COPE, 1 hr
1:30 – 5:30 pm                  Richard Trevino, OD
1:30 pm                               21st Century Retina Care, COPE 48891-PS, 2 hrs
3:30 pm                               21st Century Glaucoma Care, COPE 48890-GL, 2 hrs
5:30 – 7:00                          CPR Renewal Course, NON-COPE (Additional Registration Required), 1 hr
6:30 – 8:00 pm                  Past Presidents Gathering

Sunday, October 6
7:15 am – 8:00 am           Omelettes and Waffles Breakfast
8:00 am – 10:00 am        Dennis Mathews, OD
8:00 am                               Neurology Rounds, COPE 45301-NO, 2 hrs
10:00 am – 12:00 pm     Jessica Haynes, OD
10:00 am                             Optometric Co-Management of Retinal Lasers, COPE 60813-PS, 1 hr
11:00 am                             There’s a Problem with the Motherboard: Visual Field, COPE 50848-NO, 1 hr

To reserve a room at the Hilton:
Call (601) 957-2800 or go online at
http://bit.ly/2XTqcOR
MOA Conference rate is $116.00 a night
Group code: MOA19
Check-in: Thursday, Oct. 3, Check-out: Sunday, Oct. 6
Reservations must be made before Friday, Sept. 6 to receive the conference rate